JAC De Kempen

U bent hier

Praten is de eerste stap

Tijdens de openingsuren van het JAC kan je bellen naar een jongerenhulpverlener. Je kan je verhaal vertellen, advies of hulp vragen. Je blijft altijd zelf bepalen tot waar je hulp aanvaardt. En omdat we weten dat het soms erg moeilijk is om over bepaalde thema’s te spreken, kan je ook steeds anoniem bellen.

Zoek je hulp?

Het JAC kan je helpen met informatie, advies, opvang, praktische hulp, crisishulp en begeleiding.

Je kiest zelf met welk JAC je contact opneemt. Telefoneer je liefst met een JAC in je buurt? Dat kan. Of ligt er een JAC in de buurt van je school of in een stad waar je vaak uitgaat. Dat kan allemaal.  

  • Kijk op  het kaartje ‘JAC in je buurt’ en kies een regio. Zo krijg je snel het telefoonnummer en de openingsuren van het algemeen onthaal van je voorkeur.
  • de hulpverlener zal met jou op eenzelfde manier een gesprek voeren als in een JAC face-to-face. Wanneer je ons contacteert via telefoon, mail, chat of in een persoonlijk gesprek willen we dat je op een evenwaardige manier geholpen wordt.
  • Je kan ook steeds een afspraak vragen voor een persoonlijk gesprek

Hulp buiten de openingsuren

Wil je graag praten, maar kan je op dat moment niet meer telefonisch terecht bij een hulpverlener van het JAC?

Bij Awel, de kinder- en jongerentelefoon, kan je elke dag bellen op het nummer 102 van 16 tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen.

Heb je nood aan een luisterend oor na 22 uur, dan kan je contact opnemen met Tele-Onthaal op het nummer 106. Je kan hen dag en nacht bereiken, het hele jaar door. Aan de telefoon zijn er vrijwilligers die jou een luisterend oor willen bieden.

Zit je in een crisissituatie?

Zit je in een crisissituatie en heb je hoogdringend hulp nodig, zoek contact op met een volwassene die je vertrouwt. Hij of zij kan met je dan een oplossing zoeken in deze noodsituatie.

Bij een levensbedreigende situatie: bel de politie op het nummer  101. Heb je dringend medische hulp nodig, bel dan onmiddellijk het alarmnummer 112.