JAC De Kempen

U bent hier

Over het JAC

Je hebt vragen waar je geen antwoord op weet, persoonlijke vragen of een probleem… dan kan je bij ons terecht.

Het JAC is het jongerenonthaal van het CAW. Jongeren zijn er welkom met om het even welke vraag.

Je hoeft geen afspraak te maken. Je kan gewoon binnenlopen tijdens de openingsuren.

Wat vinden we belangrijk

  • Wij nemen jou altijd serieus. Wij respecteren jouw gevoelens en ideeën. Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet.
  • Voor ons zijn er geen domme vragen of taboes. Je beslist zelf waarover je wil praten en wat je met de info of het advies doet… en dat blijft natuurlijk onder ons! We vinden het belangrijk dat je ons iets in vertrouwen kan vragen of vertellen. Jij komt op de eerste plaats.
  • We werken anoniem. Je moet je naam en adres dus niet geven.
  • Onze hulp is gratis.

Wij luisteren in eerste instantie naar je verhaal. We proberen een beter beeld te krijgen van de situatie, je gevoelens en je vraag. Samen zetten we de mogelijkheden op een rij. Jij kiest het antwoord dat bij jou past.

Indien wij je niet verder kunnen helpen, zoeken we samen naar een dienst die dit wel kan.

Hiervoor staat dagelijks een ploeg van professionele medewerkers klaar. Zij werken in één van de 5 JAC's, die het CAW in de regio uitgebouwd heeft. We nodigen je graag uit om op deze pagina's nader kennis te maken.

Ben je op zoek naar informatie, advies, ondersteuning, begeleiding, bemiddeling, opvang, ... misschien vind je hier wel een antwoord op je vraag.

Kijk ook eens bij onze veel gestelde vragen.

Voor professionelen

Niet alleen jongeren kunnen met een hulpvraag terecht bij het JAC. Ook voor hulpverleners en andere professionelen heeft het JAC een specifiek aanbod.

Consult

Werk je professioneel of als vrijwilliger met jongeren en heb je vragen over hoe je een bepaalde situatie het best concreet aanpakt, dan kan je bij ons terecht voor informatie of advies. Dit kan face to face, telefonisch of via e-mail.

Preventie

Vermits we geen vormingsdienst op zich zijn opteren we voor een geïntegreerde aanpak waarbij alle partijen worden uitgenodigd tot participatie en waarbij een integrale aanpak van het thema vooropgesteld wordt.

Als (semi) professionele medewerker kan je op ons beroep doen om een preventie-activiteit rond een specifiek thema op te zetten. Als we zelf niet over de nodige expertise beschikken of je vraag niet aansluit bij ons aanbod dan gaan we samen met jou op zoek naar iemand dit dit wel voor jou kan oppakken.